English

Du er her: Forside > Kommunikation > Medarbejderblade > Par nummer tre

Bookmark og del

Universitetsavisen | Nr. 17 | 1. november | 2001

Par nummer tre

Det tredje og sidste hold til vinterens rektorvalg har meldt sig på banen. Det er den 49-årige professor i familieret, dr.jur. Linda Nielsen og den 62-årige lektor Jørgen Olsen fra Molekylærbiologisk Institut på Naturvidenskab.

Parrets rektorkandidat er Linda Nielsen som blandt andet er formand for Pensionsmarkedsrådet, Børnelovsudvalget og for regeringens rådgivende gruppe for etik og genteknologi. Hun har tidligere været formand for Etisk Råd i tre år.

Linda Nielsen har tidligere karakteriseret sin egen ledelsesstil på denne måde i Jyllands- Posten:

– Jeg forsøger at give gode medarbejdere rum til selvstændighed. De skal have så meget luft, plads og ansvar at de kan udvikle sig. Samtidig prøver jeg at være åben over for nye ideer og tænkemåder.

Det har dog ikke været muligt at få en kommentar fra hovedpersonen selv da hun er i Japan i denne uge.

Linda Nielsen har tidligere gjort sig bemærket i pressen. Hun har blandt andet sagt at pensionskasserne burde tage større etiske hensyn i deres investeringer lige som hun i en rapport anbefalede at børnebidraget skulle sættes op til 1500 kroner.

Et alternativ
Prorektorkandidat, Jørgen Olsen, er institutleder på Molekylærbiologisk Institut. Han har været institutleder i de seneste ni år. De to kandidater kender hinanden fra koordinationsgruppen for bioteknologi som blandt andet arbejder med bioret og bioetik. Deres kandidatur kom næsten samtidig med at Kjeld Møllgård forlod valgkampen.

os om at stille op så der var et alternativ til de to kandidater fra Samfundsvidenskab, siger Jørgen Olsen. Han vil dog ikke sige hvem der har opfordret dem til at stille op, men lover at der vil komme et valgoplag først i næste uge.