English

Du er her: Forside > Kommunikation > Medarbejderblade > En stilfuld klubaften

Bookmark og del

Universitetsavisen | Nr. 14 | 20. september | 2001

En stilfuld klubaften

Hver onsdag aften holder de studerendes egen radiostation klubaften. Her kan gæsterne læne sig tilbage i arkitekttegnede møbler og lytte til indiemusik.

Af Allan Helleskov Kleiner

Arkitekttegnede møbler, lamper i 60’er design og indiemusik er den cocktail de studerende får hvis de tager til Universitetsradioens klubaften på Stereo Bar. Her kommer studerende fra universitetet, venner af radioen, musikelskere og tilfældige cafégæster for at høre musik.

Klubben hedder Klub Paly og arrangeres af Universitetsradioen der er de studerende på Københavns Universitets radiostation. Radioglade studerende har igennem de 14 år hvor Universitetsradioen har eksisteret, været med til at skabe en af Københavns førende lokalradiostationer.

Klub Paly spiller undergrundsmusik. Så på den måde er det meget passende at klubben normalt holder til i kælderetagen. Men sådan er det ikke den onsdag Universitetsavisen kigger forbi. Kasseapparatet i kælderen er brudt sammen, så klubaftenen flyttes ovenpå. Universitetsradioens diskjockeys bliver nødt til at stå med deres to pladespillere og mikserpult for enden af den lange sorte bar.

Dansk Design
Der er ingen fotografier eller plakater på de sorte vægge. Møblerne er designet af Verner Panton og Steen Østergaard. Grupper af klubgæster sidder omkring de orange borde, og snakken bliver højere og højere efterhånden som aftenen skrider frem og øllerne bliver drukket. De brune stole er alle optaget og der bliver hentet flere orange af slagsen op fra kælderen. En del gæster tager opstilling i baren eller langs væggen modsat baren. De nikker med hovedet eller vipper med foden i takt til musikken. Der er dog ingen der danser.

- Det sker at folk danser, men de kommer mest for at lytte. Det er jo onsdag, og det er ikke verdens bedste dag for en klubaften, siger Anna Ullman Møllegaard som er en af aftenens to diskjockeys fra Universitetsradioen.

Baren gør ikke meget væsen af sig. En hylde med spiritusflasker og en med glas. Kun en enkelt hvid lampe med lyserødt kvadratisk mønster lyser området bag baren op.

Musikken i højsædet
Klub Paly bliver arrangeret af medarbejdere fra programmet Rotation på Universitetsradioen. Rotation er et musikprogram som sendes hver anden tirsdag. Det er også medarbejderne fra Rotation der vender plader når der er klubaftener. Klubben har samme klare musikprofil som Rotation. Der bliver spillet alternativ og progressiv populærmusik også kaldet indie. Indie er et synonym for det engelske ord independent. I denne forbindelse handler det om musik som udgives på et pladeselskab der ikke er tilknyttet et af de store pladeselskaber. En genre som lever sit eget liv væk fra hitlisterne, Radio Voice, Kiss FM og efterhånden også Danmarks Radio. Musikken denne aften bliver blandt andet spillet af: Pavement, Yo La Tengo, Port Friendly og Hefner.

- Vi har lavet klubben for at folk som hører den slags musik vi spiller på radioen, har et sted at gå hen, fortæller Anna Ullman Møllegaard fra Universitetsradioen.

En pige læner sig ind over baren.
- Hvad er det vi hører, spørger hun.
- Mum, svarer diskjockey Christoffer Griebel.
- Mum??
- Ja, M-U-M,staver Christoffer Griebel.
- Nå, tak, svarer hun undrende. Det er heller ikke hver dag man hører et islandsk band.

Det er den slags oplevelser folkene bag Klub Paly håber at gæsterne får.

- Klub Paly skal afspejle den musik vi spiller på Universitetsradioen. Men når vi holder klubaften, så skal folk også høre noget musik de ikke kender i forvejen, siger Anna Ullman Møllegaard.

Klubben lukkede dørene op for første gang onsdag den 4. juli og der er i øjeblikket planer om at udveksle dj’s med andre klubber rundt omkring i byen.

Universitetsradioen holder klubaften hver onsdag aften på Stereo Bar, Linnésgade 16A. Der er happy hour kl. 21-22 og musik fra kl. 22.00. Universitetsradioen kan høres hverdage fra kl. 8.30 til kl. 11.30 og igen fra kl. 22.30 til kl. 2.00 på 95,5 MHz og 95,2 MHz hybrid.