English

Du er her: Forside > Journalistik > Hele tre ting

Bookmark og del
Tænk+Test | Nr. 11 | Februar | 2001

Hele tre ting

Hurtigt, sundt og billigt. "Men det er jo hele tre ting," som den bekymrede moder siger i reklamen. Et lille thai-landsk madsted i Fiolstræde ser ud til at kunne leve op til det hele.

Don Pedersen står bag disken, som strutter af farvestrålende retter i alle spisekortets farver.

- Thailandsk mad er sundt, for vi bruger masser af grøntsager som bambusskud, tomater, løg, gulerødder og cashewnødder. Alle vore retter indeholder grøntsager, så man får masser af grønt, når man spiser her, fortæller Don Pedersen, der kom til Danmark som 14-årig.

Testen viser, at ris med kylling i sursød sovs kun indeholder 7,5 gram fedt.

- Thai-mad er generelt fedtfattig. Vi skærer fedtet fra for eksempel oksekødet, inden vi bruger det - og vi frituresteger det ikke. På den måde prøver vi at gøre retterne fedtfattige og sunde, siger han.

Ude i køkkenet er der heftig aktivitet. To personer, foruden Don Pedersen, arbejder denne formiddag i det lille køkken, hvor alle retterne bliver tilberedt fra grunden. En krydret lugt kommer fra en dyb pande, hvor oksekød simrer med rød karry.

Thai-boksen, som caféen sælger, indeholder en eller to af de otte thailandske retter, som kunderne altid kan vælge imellem. Som tilbehør får kunderne enten ris eller nudler. En sådan boks med et halvt kilo mad koster 29 kroner, hvilket er testens billigste.

Don Pedersen har netop overtaget caféen og har straks omdøbt den til Aløj Dee, som betyder smager godt på thai-landsk. Og hvis det passer, så er det hele fire ting - hvis måltidet ellers er ris med kylling i sursød sovs, som Forbrugerinformationen har undersøgt og analyseret.