English

Du er her: Forside > Kommunikation > Medarbejderblade > Sidste nyt fra avisfronten: Sladder

Bookmark og del

Viden om--- | Nr. 56 | August | 2006

Sidste nyt fra avisfronten: Sladder

af Allan Helleskov Kleiner

Der er kommet to gratisaviser. Selv om både Dato fra Berlingske og 24timer fra JP/Politiken begge har titler, der antyder noget med aktualitet og nyheder, så kniber det med at leve op til det. Det kan godt være, at jeg har misforstået noget, men skulle de ikke komme hver dag? Det er langt fra lykkedes, der hvor jeg bor.

De to aviser, jeg indtil videre har fået er fra torsdag den 17. august. Jeg må sige, at jeg blev lidt overrasket, da jeg på vej ud i køkkenet kom forbi de to aviser. Jeg havde godt nok hørt, at Berlingske ville udgive Dato, men at JP/Politiken ville genudgive Det Fri Aktuelt var lidt overraskende for mig. Ved nærmere eftersyn kunne jeg dog godt se, at den hed noget andet, men hold da op hvor den lignede.

24 timer
Hvis der er én ting 24timer for alvor viser, så er det, at sladder er blevet godt stof - på næsten alle sider. Man kan læse, at Courtney Cox fra tv-serien Venner stoler mest på sin mor og medskuespiller Jennifer Aniston. Om hende kan man læse, at hun vist nok ikke er gået fra sin kæreste… Tænk, hvor mange nyheder man kan lave på den konto. Og så har 24timer været inde og kigge Danmarks Statistiks hjemmeside og alt, hvad de har fundet der, står øverst på de fleste sider. 24timer har bl.a. fundet ud af, at i 2004 blev der høstet 4.600 ton jordbær. Og hvad betyder det?

Dato
Jeg kan bedre lide Dato. Den er mere direkte og spilder ikke min tid med mængder af sladder og så mange ligegyldige informationer. Den giver mig det overblik, jeg gerne vil have. Den torsdag havde de måske verdens kedeligste forside med et foto af en grå minister. Jeg blev så træt, at jeg overvejede at gå i seng igen.

Der er meget forbrugerstof i Dato. Det kunne være rart med en lidt kritisk tilgang til emnet i stedet for bare at hjælpe læserne med at forbruge. Er avisen til for læsernes eller annoncørernes skyld?

Den forsvundne nyhed
Der var fodboldlandskamp mod Polen dagen før, og det undrer mig, at ingen af de to aviser har noget om den. Det har alle de andre. Urban og Metroxpress har et Ritzau-telegram, Politiken og Berlingske Tidende har øjensynligt begge været i Parken for at være tæt på nyhederne. Man skal åbenbart stå meget tidligt op for at komme i Dato og 24timer. Og heldig hvis man overhovedet får dem.

24timer ** ud af fem
Dato *** ud af fem