App

Fitness Worlds app var hovedsageligt en holdbookingsapp. Og hvis vi skal være helt ærlige, så havde den været forsømt i et pænt stykke tid. Så vi besluttede at upgradere den. Vores mål var at lave Danmarks nr. 1 fitnessapp. Når vi spurgte medlemmerne sagde de, at vores app var vigtig for dem. I det lange løb var planen, at vi skulle forbedre vores retention- og churnrate. App'en skulle motivere og vores medlemmer og forbedre deres oplevelse i Fitness World.

Det første vi gjorde var klassisk crowdsourcing - vi spurgte simpelthen medlemmerne, hvad de gerne vil have i app'en. De ønsker vurderede vi så i forhold til, hvad der kunne lade sig gøre rent teknisk kunne lade sig gøre, og hvad der ville have den største effekt. Og naturligvis hvad der var teknisk og økonomisk muligt. Vi begyndt så en mere eller mindre agil process, hvor vi hele tiden udgave små forbedringer. De første større forbedringer/updates var:

  • Nye brugervenligt design (naturligvis)
  • Challenges til at engagere medlemmerne
  • Notifications om hold, buddies (venners) holdtilmeldinger, challenges, kampagner osv.
  • Buddies: Vores medlemmer kunne nu teame op med hinanden og bl.a. få invitationer til hold, challenges
  • En kropsanalyse (body composition analyser) forbundet med app'en, hvor resultaterne bliver vist

Vi fik ret hurtigt god feedback på forbedringerne. Langsomt, men sikkert opdaterede vi app'en med endnu flere features. I iTunes/App Store steg vores rating fra 2,5 til 4,5, og vi lå nummer 1 i sundhedkategorien (foran Endomondo). Antallet af downloads steg med 20 % i løbet af kort tid. 30.000 deltog i vores fødselsdagschallenge 2017 og over 100.000 deltog i løbet af de første to måneder, hvilket svarede to 20 % af vores medlemmer. 50.000 deltog i vores nytårschallenge og over 70.000 deltog i vores fødselsdagschallenge året efter. Efter den første store succes introducerede vi en bedre og hurtigere holdbookingsfunktion.

Se billeder af den gamle og nye app:

Den største ændring kom med vores træningsprogramer i app'en. Vores medlemmer skulle have en god start og blive i stand til selvstændigt at gennemgøre en træningssession, derfor introducerede vi gratis træningsprogrammer i app'en. Ud fra tre simple spørgsmål gav vi medlemmerne et skræddersyet træningsprogram. Du kan se en lille præsentation af træningsprogrammer >>. 50,000 downloaded et træningsprogram i løbet af de første 3 uger og efter 5 uger havde halvdelen af vores app-brugere downloadet et træningsprogram. Et år senere havde mere end 200.000 downloaded vores app, hvilket svarer til halvdelen af vores medlemmer. I 2018 blev vi nomineret til e-handelsprisen af FDIH i kategorien Bedste app, hvilket var et dejligt skulderklap, og Ekstra Bladet kårede app'en som en af de bedste træningsapps >>.

Se også

Brug disse links og læs mere om mig og se nogle af de projekter, jeg har været involveret i.